Acupunctuur bij eczeem, psoriasis en andere huidklachten

Acupunctuur bij huidklachten

Er komen regelmatig mensen met huidklachten in mijn praktijk. En meestal komen deze mensen na een aantal behandelingen ‘beter in hun vel’ te zitten. Hun huidklachten nemen af. Maar er gebeurd meer: mensen voelen zich na verloop van tijd fitter, alsof ze beter in zichzelf ‘passen’.

Op de lichaamsdelen waar psoriasis, eczeem of andere huidklachten ontstaan is er meestal een toename van energie/activiteit zoals roodheid en/of jeuk. De energie die zich normaal gesproken vrij en los beweegt, is dan gestagneerd en opgehoopt. Met acupunctuur kan een stagnatie van energie weer in beweging worden gebracht. Dat kan een snelle vermindering van je huidklachten geven. Klachten kunnen daarbij al na enkele behandelingen afnemen. Meestal ga je je dan ook fitter voelen omdat de voorheen opgehoopte energie weer op een gezonde manier tot je beschikking komt.

Door te letten op wat je voelt in je lichaam en op wat gebeurtenissen en ervaringen uit het dagelijks leven met je doen kan het duidelijk worden welke prikkels bij jou invloed hebben op het ontstaan van je klachten. Stress, gebeurtenissen in je leven of allergenen kunnen hierin een rol spelen.

Ik zal daar tijdens de behandelingen naar vragen zodat je als je dat wilt er meer inzicht in kunt krijgen.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie: Afspraak en Info