Portret van Johan van Rooij, acupuncturist

Johan van Rooij, Acupuncturist - Utrecht

Mijn enthousiasme voor het gebruik van acupunctuur komt voort uit de exacte logica die er aan ten grondslag ligt en haar wijsheid, eenvoud en doeltreffendheid. Ik ben telkens weer geraakt door de kracht en de effectiviteit van deskundig toegepaste Chinese Geneeswijzen.

In 1990 rondde ik de HBO-V af en werkte jarenlang - in verschillende functies - in de reguliere gezondheidszorg. Via verschillende cursussen en opleidingen heb ik me daarna verder geschoold, o.a. in de antroposofische gezondheidszorg.

Bij Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing Bai te Nijmegen studeerde ik van 2001 tot 2007 acupunctuur en Chinese kruiden.

In 2009 heb ik de module Advanced Chinese Herbs als onderdeel van een Master opleiding Chinese Kruiden bij prof. dr. Li Jie afgerond, evenals een intensieve cursus Vijf Elementen Acupunctuur met Koos van Kooten.

Sindsdien kies ik er voor om met Vijf Elementen Acupunctuur te werken en om me daarin te willen blijven ontwikkelen. Hierin raak ik als acupuncturist nooit uitgeleerd.

Ik heb hiervoor o.a. regelmatig studiedagen met Nora Franglen gevolgd in Londen en heb supervisie van haar gekregen in mijn eigen praktijk.

Op het gebied van helingsprocessen volg ik regelmatig cursussen bij Joke de Vries.

Ik ben in 2006 gestart met mijn praktijk en sinds 2011 ben ik full-time acupuncturist. Tot 2011 werkte ik naast mijn praktijk in de reguliere gezondheidszorg als oncologie-verpleegkundige (Diakonessenhuis Utrecht, Dagbehandeling Oncologie/Hematologie). Hierdoor en door het blijven volgen van de nieuwe ontwikkelingen heb ik ruime ervaring met de reguliere gezondheidszorg.

Ik neem deel aan intervisie met collega’s en ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Dat is een waarborg voor kwaliteit.

Ik ben vaak onder de indruk van de positieve ontwikkeling die op gang kan komen in het leven van mensen in de periode dat ze mijn praktijk bezoeken. En ik voel diep respect voor de moed van mensen om oude vertrouwde, vaak ongezonde patronen onder ogen te gaan zien en er dan voor te kiezen deze los te willen laten. De vitaliteit en veerkracht van mensen neemt dan toe. Er kunnen zich dan nieuwe wegen openen op lichamelijk niveau en op het niveau van hoe iemand in het leven wil en kan staan. Uiteindelijk is het resultaat een toename van gezondheid. Ik begeleid mensen graag in dit proces.

LinkedIn Icon
Voor het maken van een afspraak of meer informatie: Afspraak en Info