Energie blokkades

Een belangrijk en effectief onderdeel van een Vijf Elementen Acupunctuur behandeling is het opmerken van en omgaan met energieblokkades.

Meestal creĆ«ren we een energieblokkade zelf, onbewust. Een blokkade kan ontstaan op het moment dat we niet mee willen of kunnen bewegen met wat zich voordoet in ons leven. Bijvoorbeeld omdat wat zich voordoet te heftig is op dat moment en we er ons daarom voor afsluiten uit zelfbescherming. Meestal verdwijnt wat we hebben ervaren daarmee uit ons bewustzijn. Het bewust worden van een energieblokkade kan daarom verhelderend zijn. Vijf Elementen Acupunctuur kan behulpzaam zijn bij het openen van energieblokkades. Je kunt er dan als je wil voor kiezen om jezelf meer te openen voor wat je (meestal onbewust) blokkeert. Misschien ga je tijdelijk meer verdriet, pijn of boosheid voelen. 

Een veel voorkomende blokkade is bijvoorbeeld een 'Lever/Long blokkade'. Er is in dat geval geen open communicatie tussen lever en long. Symptomen daarvan kunnen zijn: oppervlakkige ademhaling, vroeg wakker worden rond 3.40 of tijdens zomertijd rond 4.40, frustratie en gedeprimeerheid, het gevoel gevangen te zitten in een situatie waar je niet in wil zitten, spijsverteringsklachten, hoge bloeddruk en allerlei klachten in het traject waar de long en lever meridianen doorheen stromen. Op het moment dat je onder ogen kunt zien welk gevoel en ook welke kwaliteiten van jezelf (grenzen stellen, oordeelsvermogen, jezelf kunnen uitspreken, zorgzaamheid, intimiteit, speelsheid) je afblokt (omdat je onbewust het idee hebt dat dat beter is) en bewust oefent om je daarvoor te gaan openen kan er veel veranderen. Dan kan er groei en ontwikkeling plaatsvinden en lichamelijk herstel.  

Terug naar: Vijf Elementen Acupunctuur

Voor het maken van een afspraak of meer informatie: Afspraak en Info