Energie blokkades

Een belangrijk en effectief onderdeel van een Vijf Elementen Acupunctuur behandeling is het opheffen van blokkades in je energiestroom.

Energieblokkades kunnen ontstaan door: (sport)blessures, littekens van een operatie, emotionele ervaringen die nog niet helemaal verwerkt zijn of waar je klem in zit, verandering van omgeving of seizoen, belangrijke gebeurtenissen in je leven.

Wat is een energie blokkade?

In de meridianen stroomt energie. De energie van een meridiaan stroomt door en gaat over in de daarop volgende meridiaan. Zo ontstaat er één grote energiekringloop die door alle meridianen heen stroomt.

Een blokkade ontstaat meestal daar waar een meridiaan overgaat in een volgende meridiaan. Een veel voorkomende blokkade is bijvoorbeeld een

Lever/Long blokkade. De energie van de Levermeridiaan stroomt normaal gesproken vrij door in die van de Longmeridiaan. In het geval van deze blokkade is dat niet goed meer mogelijk. 

Symptomen daarvan kunnen zijn: oppervlakkige ademhaling, vroeg wakker worden, frustratie en gedeprimeerd zijn, spijsverteringsklachten, hoge bloeddruk en allerlei klachten in het traject waar deze meridianen doorheen stromen.

Acupunctuur is behulpzaam bij het weer openen van deze blokkade, waardoor je energie weer vrij kan stromen. Meestal voel je je direct prettiger, beter in je vel en wordt je ademhaling soepeler en dieper.

Er kunnen meerdere energie blokkades tegelijk aanwezig zijn. Energie blokkades zijn meestal vrij eenvoudig op te heffen met acupunctuur. Je welbevinden kan daardoor snel toenemen. 

Terug naar: Vijf Elementen Acupunctuur

Voor het maken van een afspraak of meer informatie: Afspraak en Info