Acupunctuur bij het Prikkelbare Darm Syndroom

Acupunctuur bij het Prikkelbare Darm Syndroom, (PDS, IBS, spastisch colon, spastische darm)

Darmkrampen, verstopping afgewisseld met diarree, een opgeblazen gevoel, winderigheid en onrustige darmen zijn kenmerkende klachten van het Prikkelbare Darm Syndroom. Er komen regelmatig mensen met deze klachten in mijn praktijk en acupunctuur blijkt hierbij bijzonder goed te werken. 

De dikke darm is een gevoelig orgaan en reageert bij mensen die last hebben van een prikkelbare darm gevoelig op voedingsmiddelen, stress, psychische factoren, of bijvoorbeeld vermoeidheid.

Acupunctuur blijkt een gezonde beweging en ontspanning van de dikke darm te kunnen bevorderen. Hierdoor neemt de overgevoelige reactie af en gaan de darmen rustiger en ontspannen reageren op prikkels. Meestal ontstaat dan ook meer welbevinden en een toename van energie.

Als je last hebt van een prikkelbare darm kan het ook zinvol zijn om na te gaan welke factoren invloed hebben op je klachten.

"Ik heb de consults bij Johan van Rooij als zeer prettig ervaren. Ik had maag- en darmklachten en sinds ik bij Johan ben heb ik geen heftige aanvallen meer gehad.  Wat ik erg fijn vond is dat een consult altijd start met een gesprek. Johan neemt rustig de tijd om zonder oordeel te luisteren naar hoe het met mij gaat. Dat is heel fijn en een goede basis voor het prikken. Ik heb Johan als zeer betrokken en vakkundig ervaren."

M. Smids

Acupunctuur is een veilige methode en kan uitstekend gecombineerd worden met een eventuele reguliere westerse behandeling, ook bij chronische klachten.
Voor het maken van een afspraak of meer informatie: Afspraak en Info