Acupunctuur bij spanning en stress

In mijn acupunctuur praktijk behandel ik met regelmaat mensen met spanningsklachten en stress. Meestal neemt de spanning/stress daarbij af of verdwijnt helemaal. Dat kan al na enkele behandelingen het geval zijn, maar het kan ook langere tijd en meerdere behandelingen nodig hebben.

Het ontstaan van spanning en stress heeft meestal te maken met het niet kunnen stromen van energie. Vaak gaat dit gepaard met het gevoel niet lekker in je vel te zitten, geïrriteerd zijn, gespannen en pijnlijke spieren, vermoeidheid en andere lichamelijke klachten en eventueel burn-out.

Er kunnen meerdere redenen zijn voor het stagneren en niet meer voldoende stromen van je energie.

Bij spanning kunnen bijvoorbeeld omstandigheden op je werk of in relaties een rol spelen.

Het kan ook zijn dat ervaringen uit het verleden spanning veroorzaken. Meestal ontstaan hierdoor energie blokkades.

Meer over Energie blokkades

Met name Vijf Elementen Acupunctuur en het opheffen van energie blokkades zijn een prachtig en effectief middel om energie weer in beweging te brengen. En het kan je helpen om je bewust te worden van wat je voelt en van wat spanning bij je veroorzaakt.

Het ervaren van spanning en stress kun je zien als een signaal dat iets in je leven om verandering vraagt. Tijdens het eerste consult en bij de vervolg behandelingen zal ik daarom regelmatig vragen naar wat je ervaart en voelt en waar je innerlijk mee bezig bent. Dit kan helpen om je bewust te worden van de bredere context waarin je klacht is ontstaan en van hetgeen om aandacht vraagt. In combinatie met acupunctuur kan hierdoor een veranderingsproces op gang komen en kunnen de spanningsklachten afnemen.

Meer over Vijf Elementen Acupunctuur

Voor het maken van een afspraak of meer informatie: Afspraak en Info