Acupunctuur bij hooikoorts

In het voorjaar en zomer komen er weer pollen in de lucht. En als je er gevoelig voor bent kan je dan last krijgen van hooikoorts met een vol gevoel in je hoofd, warmte, branderigheid, jeuk, tranen, verstopte neus, huiduitslag etc.

In mijn acupunctuur praktijk zie ik regelmatig mensen met hooikoorts. Acupunctuur blijkt daarbij voor de meeste van hen heel effectief te zijn om de klachten te verminderen. Rode jeukende ogen en keelpijn nemen vaak al na één acupunctuur behandeling af. Onderdrukkende medicijnen tegen hooikoorts zijn in het algemeen ook al snel niet meer nodig.

Hooikoortsklachten zijn meestal het gevolg van teveel opgehoopte energie in je hoofd. Waarschijnlijk dat hierdoor een overgevoelig voor prikkels van buitenaf, zoals pollen ontstaat. Door acupunctuur kan deze energie snel weer los gemaakt worden en uit je hoofd je lijf inzakken. De heftige reacties op pollen blijven dan achterwege. Je hoofd voelt dan weer fris en open. De meeste mensen geven aan dat ze dan ook meer energie krijgen en beter in hun vel zitten. 

Zie ook de nieuwsflits van RTV-Utrecht

"Prettig, professioneel, gedegen en relaxed: zo heb ik de consults bij Johan ervaren. Om het ongemak van mijn hooikoorts te verminderen, ben ik gestart met acupunctuur. Al na het tweede consult had ik veel minder klachten en na de derde keer was het nagenoeg weg. Wat fijn!

Johan heeft me niet alleen van mijn hooikoortsklachten af geholpen, maar liet mij ook na elk consult met nóg meer energie weggaan.

Echt een aanrader!"

L.H. Utrecht

Voor het maken van een afspraak of meer informatie: Afspraak en Info